Feedback-urile elevilor

În urma lecției pe care am susținut-o la Școala Gimnazială „Regina Elisabeta”, le-am lansat elevilor provocarea de a răspunde la chestionarul redactat de noi pe site (rubrica Home sau Contact), cu ocazia desfășurării lecției și care este format din patru întrebări. Așadar, veți găsi mai jos mesajele primite de la cei care ne-au „onorat” prin rezolvarea acestei „mini-temă pentru acasă”:

~•~

Nume: Radu Andrei Eduard

Acordă o notă, între 1 și 5, proiectului TreCeViFo-rul Anilor: 5

Scrie, în 8-10 rânduri, impresiile trăite prin participarea la această lecție „altfel”: Pai, lecția a fost o experienta foarte interesanta si m-am simtit foarte bine pentru faptul ca am participat la ea. Mi-a placut foarte tare initiativa, cat si faptul ca lectia a fost interactiva. Lectiile de istorie normale de la scoala sunt simple si mecanice (si plictisitoare), dar azi experienta a fost cu mult diferita.

Ce eveniment istoric, descoperit în urma periplului de azi, te-a impresionat cel mai mult? : Mineriada a fost foarte bine descrisa si m-a impresionat

Transmite-i un scurt mesaj Anei Damian: Bravo!

~•~

Nume: Sbiera Ioan Cristian

Acordă o notă, între 1 și 5, proiectului TreCeViFo-rul Anilor: +5

Scrie, în 8-10 rânduri, impresiile trăite prin participarea la această lecție „altfel”: În opinia mea, voi, elevii clasei a 9-a de la C.N. „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, ați făcut un proiect genial. S-a văzut din prezentare câtă muncă ați depus și cu cât drag ați lucrat. Această activitate ne-a făcut să ne punem multe semne de întrebare in legătură cu perioada postdecembristă a României și influența comunismului asupra țării: efectele pozitive, dar și cele negative. Vă apreciez, deoarece nu o sa vezi adesea copii care să fie interesați de perioadele in care au trăit, chiar, părinții lor. Cel mai tare m-a impresionat elevul Țugui Cosmin, deoarece a știut să ne țină atenți pe parcursul întregii lecții și a arătat că-i place in mod deosebit ora de istorie. Nu s-a bâlbâit pe parcursul prezentării și, consider că aș fi mult mai atent la el decât la unii profesori =))). Eu cred că voi toți sunteți niște copii inteligenți care știu să-și exprime părerile foarte bine, întrucât aveți multe idei bine individualizate. Voi puteți, de asemenea, să fiți schimbarea acestei țări in bine. Eu cred în voi! Cred în generația noastră! Continuați să realizați astfel de proiecte, mai ales despre națiunea noastră, pentru că doar așa o să informați elevii despre perioade importante care ne-au schimbat țara și care nu sunt prevăzute în programa școlară.

Ce eveniment istoric, descoperit în urma periplului de azi, te-a impresionat cel mai mult? : Mineriadele din iunie 1990

Transmite-i un scurt mesaj Anei Damian: Dragă Ana Damian, să știi că ești o fată puternică! Chiar dacă ți-au rămas în minte niște scene sângeroase care, cel mai probabil te-au afectat, te sfătuiesc să duci povestea mai departe ca să afle și alții despre ce s-a întâmplat în iunie 1990. 

~•~

Nume: Hriscu Erwin

Acordă o notă, între 1 și 5, proiectului TreCeViFo-rul Anilor: 5

Scrie, în 8-10 rânduri, impresiile trăite prin participarea la această lecție „altfel”: In opinia mea, lectia a fost foarte interesanta si captivanta. Mi-a placut foarte mult felul in care a vorbit fiecare, iar din aceasta prezentare se vede ca toti membrii echipei sunt foarte talentati. Datorita acestei lectii am invatat lucruri noi despre evenimentele istorice postdecembriste si sunt foarte incantat ca am putut participa.

Ce eveniment istoric, descoperit în urma periplului de azi, te-a impresionat cel mai mult? : Am fost impresionat de Mineriadele din iunie 1990.

Transmite-i un scurt mesaj Anei Damian: Sa fi puternica si sa nu-ti fie niciodata teama sa lupti pentru dreptate si pentru ceea ce crezi!

~•~

Nume: Bosovici Andreea

Acordă o notă, între 1 și 5, proiectului TreCeViFo-rul Anilor: 5

Scrie, în 8-10 rânduri, impresiile trăite prin participarea la această lecție „altfel”: Prezentarea cărții „Mica istorie a unui secol mare” a fost o activitate interesantă în cadrul căreia am colaborat cu ai mei colegi pentru rezolvarea unor sarcini. Cel mai mult m-a impresionat implicarea celor cinci elevi de la Colegiul Eudoxiu Hurmuzachi in activitatea aceasta. Power-Point-ul cât și discursul elevilor mai mari au fost atracțiile principale ale prezentării. Așadar, activitatea la care am participat mi-a lăsat o impresie pozitiva despre aceste evenimente din trecut.

Ce eveniment istoric, descoperit în urma periplului de azi, te-a impresionat cel mai mult? : Am aflat informații noi despre Mineriada și despre alte războaie, revoluții. Mineriada a fost un eveniment care m-a impresionat deoarece s-a petrecut după perioada comunista când oamenii puteau să-și exprime liber punctul lor de vedere. 

Transmite-i un scurt mesaj Anei Damian: Draga Ana, să nu renunți la optimism și ambiție! Chiar dacă ai spus adevărul în nenumărate rânduri și nu ai rezolvat nimic, sunt sigură că, într-o zi, îți vei face dreptate. 

~•~

Nume: Hrihorov Adelina

Acordă o notă, între 1 și 5, proiectului TreCeViFo-rul Anilor: 5

Scrie, în 8-10 rânduri, impresiile trăite prin participarea la această lecție „altfel”: Consider că această lecție „altfel” ar trebui să constituite unica și cea mai bună modalitate de a învăța despre evenimentele istorice.
Discursul lui Cosmin, unul din reprezentanții echipei, a însemnat nu numai o simpla prezentare de carte, ci o adevărată lecție interactivă de istorie, creându-mi impresia că in fața mea se află însăși Ana Damian, ce ne povestește ororilor unui secol marcant.

Ce eveniment istoric, descoperit în urma periplului de azi, te-a impresionat cel mai mult? : Cu îndrumările necesare am reconstituit pas cu pas demersul istoriei, al evenimentelor de după revoluție și am aflat despre un eveniment important, necunoscut nouă până atunci: Mineriada.

Transmite-i un scurt mesaj Anei Damian: Aș dori sa îți spun că nu trebuie să te lași doborâtă și manipulată de oamenii ce consideră că toate lucrurile întâmplate ție pe timpul Mineriadei sunt neimportante și că ar trebui să lupți in continuare atât pentru tine, cât și pentru persoanele care nu au curajul sau posibilitatea de a face acest lucru, de a spune adevărul.

~•~

Nume: Chifan Daniela

Acordă o notă, între 1 și 5, proiectului TreCeViFo-rul Anilor: 5

Scrie, în 8-10 rânduri, impresiile trăite prin participarea la această lecție „altfel”: Din punctul meu de vedere,activitatea prezentată de colegii noștri a fost foarte interesantă,deoarece aceștia s-au implicat semnificativ în proiect și au prezentat conținutul unei cărții pe înțelesul nostru. În plus, activitatea m-a motivat ,m-a captivat, astfel noi am cooperat cu aceștia pentru a afla conținutul poveștii ,,Lamento pentru un pelikan azuriu”. La finalul lecției,Cosmin ne-a prezentat un moment istoric, fâcăndu-mă curioasă să aflu mai multe informații despre istoria țării noastre și au fost impresionată de felul în care patosul cu care acesta ne-a povestit evenimentele.

Ce eveniment istoric, descoperit în urma periplului de azi, te-a impresionat cel mai mult? : În lecția ,,altfel” ne-a fost prezentat mai multe momente istorice, dar principalul a fost Mineriada care ne-a pus in ipostaza oamenilor răniți de evenimentele nefericite ale istoriei.

Transmite-i un scurt mesaj Anei Damian: Aș dori să-ți spun că nu ar trebui să te lași doborâtă de evenimentele nefericite ale copilăriei .Tu ai ales să faci dreptate și ți-ai susținut cauza în fața celor care îți spuneau să taci.Ești un model pentru mine și te admir, deoarece ai luptat pentru țelurile tale.

~•~

Nume: Gabor Eduard

Acordă o notă, între 1 și 5, proiectului TreCeViFo-rul Anilor: 5

Scrie, în 8-10 rânduri, impresiile trăite prin participarea la această lecție „altfel”: Activitatea prezentată de elevii clasei a IX-a de la Liceul ,,Eudoxiu Hurmuzachi” m-a impresionat, deoarece toți tinerii, in special baiatul Cosmin, s-au prezentat foarte bine, explicând informația pe înțelesul nostru.Mi-aș dori ca pe viitor să mai particip la activitățile organizate de aceștia, deoarece m-am simțit informat în legătură cu un eveniment important din istoria României.

Ce eveniment istoric, descoperit în urma periplului de azi, te-a impresionat cel mai mult? : Eu cred că oamenii din ziua de azi încearcă să schimbe trecutul, deoarece vor ca noile generații să știe doar lucrurile bune și pașnice, însă realitatea și adevărul nu se îmbină întotdeauna cu ceea ce scrie în cărțile de istorie.Ana Damian este un exemplu bun pentru tinerii de astăzi, deoarece aceasta vrea să-și dezvăluie partea ei din povestea dureroasă care a contribuit la formarea statului din prezent. 

Transmite-i un scurt mesaj Anei Damian: Dragă Ana Damian, sper să nu te mai gândești la trecutul întunecat din viața ta, ci să fii pozitivă și optimistă.Îți doresc multe împliniri în viitorul apropiat, sperând că vei putea îmbogăți cărțile de istorie cu propriile tale trăiri.Succes în continuare!

~•~

Nume: Chelba Vlad

Acordă o notă, între 1 și 5, proiectului TreCeViFo-rul Anilor: 5

Scrie, în 8-10 rânduri, impresiile trăite prin participarea la această lecție „altfel”: Această lecție mi s-a părut foarte interesantă. Din felul în care ați vorbit se vede ca sunteți foarte talentați și pricepuți. Prin intermediul acestei lecții, am învățat foarte multe lucruri despre evenimente importante din istoria României. Chiar m-ați convins sa cumpăr cartea pe care ați prezentat-o. Mi-a plăcut cel mai mult cum a prezenta Cosmin, dar sunt sigur ca toți ați lucrat cu seriozitate și dăruire.

Ce eveniment istoric, descoperit în urma periplului de azi, te-a impresionat cel mai mult? : Evenimentul istoric care m-a impresionat cel mai mult a fost Mineriada. După ce am citit povestea dată de voi pe Facebook, am înțeles cât de mult a afectat această revoltă România în 1990, când se considera că țara și-a câștigat dreptul la libertate de orice fel. 

Transmite-i un scurt mesaj Anei Damian: Dragă Ana Damian. Îți doresc sa nu te lași afectată de evenimentele oribile pe care le-ai trăit în timpul Mineriadei. Sper că vei reuși să scrii cât mai multe cărți prin care sa dezvălui adevărul istoric. 

~•~

Nume: Calancea Emilia

Acordă o notă, între 1 și 5, proiectului TreCeViFo-rul Anilor: 5

Scrie, în 8-10 rânduri, impresiile trăite prin participarea la această lecție „altfel”: În primul rând, această lecție mi s-a părut interesantă, deoarece a trebuit să colaborăm cu elevii de la liceu pentru a descoperi împreună povestea unei fete care a trăit in vremea comunismului. Activitatea in sine a fost una placuta, deoarece Cosmin ne-a făcut să înțelegem că Mineriada a avut un rol important în istorie și a lăsat o amprentă dureroasă în viețile unor oameni. Consider că aceste lecții “ altfel “ constituie o modalitate creativă și eficientă de a învăța, istoria devenind o poveste pe care o trăim noi înșine.

Ce eveniment istoric, descoperit în urma periplului de azi, te-a impresionat cel mai mult? : M-a impresionat multi evenimentul numit Mineriada, deoarece reprezintă o dovadă clară că, în ciuda prăbușirii regimului comunist, principiile sale continuă să existe și să dicteze viața oamenilor. Pentru cei aflați la putere a fost întotdeauna mai simplu să ascundă adevărul și să omită detalii importante pentru a păstra aparențele.

Transmite-i un scurt mesaj Anei Damian: Dragă Ana Damian, nu pot decât să-ți spun că te admir extrem de mult pentru curajul și determinarea ta de a continua să lupți împotriva sistemului corupt și a celor care îți spun să taci. Persoanele ca tine constituie adevărații eroi, oameni ce pot schimba cursul istoriei, prin susținerea principiilor Revoluției din 1989. Atât timp cât va exista o voce care va continua sa spună adevărul și să spargă bariera tăcerii, evenimentele secolului trecut nu vor fi date uitării, ci vor dăinui la nesfârșit până când se va face mult-așteptata dreptate.

~•~

Nume: Mutescu Teodora

Acordă o notă, între 1 și 5, proiectului TreCeViFo-rul Anilor: 5

Scrie, în 8-10 rânduri, impresiile trăite prin participarea la această lecție „altfel”: Din punctul meu de vedere, lecția prezentată de Cosmin m-a făcut să trăiesc momentele istorice din acea perioadă. Tonul calm și faptul că era foarte bine documentat despre eveniment, m-a captivat și m-a determinat să mă implic în desfășurarea lecției, fiind activă și răspunzând la cerințe. Prin textul pe care l-am avut de compus, am descoperit și am învățat despre Mineriadă, o perioadă care a marcat viețile oamenilor.
Consider că această lecție „altfel” ar ajuta copiii să învețe mai ușor și să fie mai atrași de evenimentele istorice.

Ce eveniment istoric, descoperit în urma periplului de azi, te-a impresionat cel mai mult? : Dintre evenimentele prezentate, cel mai mult m-a impresionat Mineriadă, deoarece acest moment istoric sfidează principiile de bază ale unei societăți democratice în care se presupune că a dispărut orice formă de comunism. Este însă evident că aceasta va continua să existe și să-și lase amprenta asupra vieții civililor nevinovați. Pentru a putea schimba ceva, este nevoie de mai mulți oameni ca Ana Damian, suficient de curajoși și de hotărâți să lupte pentru cauza lor și pentru adevăr. 

Transmite-i un scurt mesaj Anei Damian: În iarna anului 1990 încă se simțeau urmările regimului comunist. Oamenii nu aveau voie să-și exprime punctul de vedere, deoarece persoanele aflate la putere mușamalizau totul. Am apreciat curajul tău de a-ți spune povestea, deși aceasta a fost schimbată. Consider că oamenii ca tine ce nu renunță la țelurile lor sunt adevărații eroi.

~•~

Nume: Juravle Giorgio Alexandru

Acordă o notă, între 1 și 5, proiectului TreCeViFo-rul Anilor: 5

Scrie, în 8-10 rânduri, impresiile trăite prin participarea la această lecție „altfel”: Am participat cu mult interes la această lecție, care a fost interesantă, atractivă prin caracterul ei interactiv. Mi-a plăcut faptul că elevii din clasa a ix-a au intrat foarte bine în rolul profesorului fiind în același timp înțeleși de noi. M-a impresionat elevul Cosmin Țugui,care, într-un timp scurt a punctat câteva etape semnificative istoriei României. În ce privește povestirea propusă spre lectură (Lamento pentru pelican azuriu),consider că are semnificații ascunse,care așteaptă să fie descifrate de cititori. Le voi spune și prietenilor mei să o citeasca, pentru că prezintă multe lecții de viață.

Ce eveniment istoric, descoperit în urma periplului de azi, te-a impresionat cel mai mult? : Am aflat despre mineriade din 13/14 iunie 1990, care a fost una sângeroasă cu victime și răniți, oameni nevinovati,care manifestau pentru binele țării.

Transmite-i un scurt mesaj Anei Damian: Dragă Ana, luptă în continuare pentru dreptate, pentru că oameni ca tine construiesc viitorul frumos al acestei țări. Esti un exemplu pentru toți cei care vor să trăiască bine și cinstit pe aceste meleaguri.

~•~

Nume: Turliuc Clara

Acordă o notă, între 1 și 5, proiectului TreCeViFo-rul Anilor: 5

Scrie, în 8-10 rânduri, impresiile trăite prin participarea la această lecție „altfel”: În opinia mea, acest proiect a fost de mare ajutor și mai ales, am fost mirată că niște elevi nu cu mult mai mari ca noi ne-au făcut sa citim despre istoria țării noastre. Totul a început cu două imagini și câteva sintagme, după care copiii trebuiau să își imagineze o poveste. După 5 minute, elevii au început să ne povestească despre ce era de fapt vorba. Noi am rămas uimiți și după părerea mea, copiii chiar au reușit sa ne convingă să citim cartea „Mică istorie a unui secol mare” într-un mod interesant și educativ.

Ce eveniment istoric, descoperit în urma periplului de azi, te-a impresionat cel mai mult? : În urma periplului, cel mai mult m-a impresionat episodul din viața Anei Damian și a colegilor ei de facultate, din timpul Mineriadei din 1990. Consider ca aceste lucruri nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată, mai ales unor tineri nevinovați, care se aflau in universitate pentru a da niste examene. 

Transmite-i un scurt mesaj Anei Damian: Mereu să lupți pentru ceea ce îți dorești! Dacă ai trecut prin astfel de lucruri, sigur poți invinge orice alt obstacol ce s-ar putea ivi pe parcursul vieții. 

~•~

Nume: Moroșan Tony

Acordă o notă, între 1 și 5, proiectului TreCeViFo-rul Anilor: 5

Scrie, în 8-10 rânduri, impresiile trăite prin participarea la această lecție „altfel”: Această lecție altfel a fost interesantă și frumoasă deoarece am aflat informații despre un subiect controversat-Mineriada.Mi-a plăcut modul cum a fost prezentat de către elevii clasei a 9-a acest eveniment istoric și, mai ales, felul în care am fost provocați să anticipăm tema textului. Mi-a făcut plăcere să particip la proiect deoarece am fost liberi să ne spunem ideile și nimic din ce am spus nu era considerat greșit.

Ce eveniment istoric, descoperit în urma periplului de azi, te-a impresionat cel mai mult? : M-a impresionat întâmplarea Anei Damian în timpul Mineriadei

Transmite-i un scurt mesaj Anei Damian: Luptă în continuare! Nu te lăsa învinsă! Ține capul sus și continuă!

~•~

Nume: Sandu Daniel

Acordă o notă, între 1 și 5, proiectului TreCeViFo-rul Anilor: 5

Scrie, în 8-10 rânduri, impresiile trăite prin participarea la această lecție „altfel”: Mi-a plăcut modul în care ați început prezentarea proiectului,a fost foarte ingenioasă, in special exercițiile de imaginație și creație de pe fișa primită. A fost interesant să pornim de la două imagini si să deducem ce s-a întâmplat în povestea ,,Lamento pentru pelican azuriu” sau sa creăm un text pe baza unor cuvinte/secvențe. A fost foarte frumos cum ati dezbătut un subiect pe înțelesul tuturor. ,,Lecția de istorie” a fost captivantă și ne-a purtat printr-un secol de istorie a României. Un secol plin de plin de istorie și realizări mărețe.

Ce eveniment istoric, descoperit în urma periplului de azi, te-a impresionat cel mai mult? : In urma periplului de astăzi cel mai mult m-a impresionat ,,Mineriada”.Mai exact modul în care se pot comporta si manifesta unii oameni,din cauza unor lucruri care nu le-au convenit făcându-i sa reacționeze agresiv si violent.

Transmite-i un scurt mesaj Anei Damian: Să lupți in continuare si sa nu renunți la ceea ce îți dorești! Fă-te auzită si înțeleasă de toată lumea, nu te opri până nu ti se face dreptate.

~•~

Nume: Semeniuc Elisa

Acordă o notă, între 1 și 5, proiectului TreCeViFo-rul Anilor:Nota pe care o acord acestui proiect este nota 5

Scrie, în 8-10 rânduri, impresiile trăite prin participarea la această lecție „altfel”: Impresiile traite prin participarea la aceasta lectie sun de bucurie si tristete.Aceasta lectie a fost una frumoasa,elevii ne-au vorbit foarte placut si coerent.
Un aspect care nu ma impresionat este,ca elevii au vorbit mult despre istorie si nu despre cartea pe care ne-au prezentat-o. Dar aceasta lectie a fost una placuta si foarte interesanta, speciala, am invatat lucruri noi pe care nu le stiam.

Ce eveniment istoric, descoperit în urma periplului de azi, te-a impresionat cel mai mult? : Evenimentul istpric descoperit un urma peripelului care m-a impresionat cel mai mult este mineriada.

Transmite-i un scurt mesaj Anei Damian:: Mesajul pe care il trimit Anei Damian este:,,Sa continui lupta cu procurorul, sa fii curajoasa pana la sfarsit,sa nu de dai batuta,sa spui numai adevarul, sa fii puternica. Pana la urma se va afla tot adevarul, iar procurorul se va insela singur.

~•~